Diny Haveman (46) is voorzitter van de vereniging. Zij woont ruim 22 jaar in Tynaarlo en is in het dagelijks leven medewerker verhuur en bewonerszaken bij woningstichting ‘De Volmacht’ in Gieten. Bij de oprichting van de vereniging in 1987 werd ze lid van het bestuur en inmiddels is ze al weer zes jaar voorzitter. Ze vertelt over haar betrokkenheid bij het dorp en de functie van Dorpsbelangen.

‘Van de 650 gezinnen uit Tynaarlo zijn maar liefst 575 lid van de Vereniging Dorpsbelangen. Een organisatiegraad die een politieke partij zou doen likkebaarden, maar die vrij gewoon is voor een vereniging als deze. Dat komt door de betrokkenheid van dorpsbewoners bij elkaar en bij hun omgeving. De bewoners van Tynaarlo, ook de nieuwkomers, identificeren zich met het platteland en met hun dorp. D…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden