Landschapsontwikkeling Veenhuizen

Na vele tientallen jaren van rust is de ontwikkeling van het unieke landschap van Veenhuizen in een stroomversnelling geraakt. De Dienst der Domeinen van het Ministerie van Justitie heeft het eigendom en beheer van de meeste gebouwen en grote delen van het landelijk gebied, die vanaf de stichting van de kolonie Veenhuizen tot voor kort in overheidshanden waren, overgedragen aan particulieren. De auteur is landschapsarchitect en verantwoordelijk voor het herstelplan.

TEKST
Harry Berg

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50