Regiovisie moet, maar dan wel anders

De discussie over het ruimtelijke verstedelijkingsmodel, zoals neergelegd in het rapport ‘Regio Groningen-Assen 2030’, speelt zich tot op heden vooral af op lokaal niveau. Vooral in de noordelijke randgemeenten van het Noordenveld zijn de laatste weken felle discussies gevoerd over de omvang en wijze van verstedelijking die is voorgesteld in de Regiovisie van Riek Bakker. In dit WCL-gebied (waardevol cultuurlandschap) is een aanzienlijk stuk landelijk gebied voorbestemd tot een zeer verspreide vorm van suburbaan wonen.

TEKST
Willem Foorthuis

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50