Regiovisie Groningen-Assen

In Noorderbreedte 1997-1 is een eerste artikel verschenen over de grootschalige aanpak van de inrichting tussen Groningen en Assen. Voor sommigen is het een uitdaging, voor anderen een gedrocht. De visie Groningen-Assen 2030 heeft hoe dan ook de hersens in deze regio geprikkeld en vele tongen los gemaakt. In de ze aflevering een reactie uit de natuur- en milieubeschermingshoek door een medewerker van de Milieufederatie Drenthe.

TEKST
Reinder Hoekstra

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50