Poort naar de buitenwereld

In samenwerking met de NS heeft Noorderbreedte in 1996 en 1997 onder de titel ‘Sporen door het landschap’ een serie beschrijvingen gepubliceerd van het landschap van Noord-Nederland, bezien vanuit de trein. In de eerste beschrijving, over de lijn Groningen-Delfzijl, is kort aandacht besteed aan het markante stationsgebouw Groningen Centraal, dat in april 1996 precies honderd jaar bestond. Ter afsluiting van ‘Sporen door het landschap’ wordt de historie en de toekomst van Groningen Centraal als een van de mooiste stations van Nederland, nog een keer onder de aandacht gebracht.

TEKST
Philip Bosscher

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50