In de voetsporen van de heilige Walfridus van Bedum

Archeologen speculeerden tijdens een opgraving in juni 1996 dat op de plaats waar thans de Walfriduskerk te Bedum staat, ooit de heilige Walfridus heeft gewoond. Deze bewering past in een eeuwenlange traditie waarin Walfridus als inwoner van Bedum wordt gezien. Maar hoe waarschijnlijk is het dat de Groninger heilige ooit in Bedum heeft gewoond? Groningen. We komen in een fraai stukje oud cultuurlandschap dat bedreigd wordt.

TEKST
Ben Westerink

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50