Het landschapsstijl van Fogelsangstate

In het boekje Fogelsanghstate, middelpunt van het bosrijke Veenklooster wordt de geschiedenis van de Fogelsanghstate beschreven. Vermoedelijk heeft de state een klooster als voorganger gehad, niet ver van of op dezelfde plaats als het huidige gebouw. Het stichtingsjaar van het klooster is volgens de annalen 1242. Er is weinig bekend van de geschiedenis van dit klooster; alleen dat een zekere prior Engbert in 1480 uit het convent Cusemar bij Groningen vijf jonkvrouwen ontvoerde.

TEKST
Edward Houting

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50