Een luchtkasteel als blikvanger in Beers

Eigenlijk had Beb Mulder het liefst een tekening gemaakt in de lucht, boven de plek waar ooit in Beers de Unia-state deel uitmaakte van het weidse Friese landschap even ten zuiden van Leeuwarden. Een luchtspiegeling moest het worden. Zoals het er nu uitziet, wordt het een lucht spiegeling op poten, een luchtkasteel dat als alles meezit, in oktober dit jaar letterlijk hoog boven de resten van de stins zal uittorenen. Een stalen skelet van 16x16x16 meter, dat deel zal uitmaken van een landschapsproject dat het dorpje Beers moet opstuwen in de vaart der volkeren als cultuurhistorische publiekstrekker.

TEKST
Ansje Monkhorst

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50