De boer op met concrete projecten

De agrarische wereld is meer dan ooit in beweging. De individuele boer staat onder druk van milieueisen, ambtelijke regels, claims op zijn grond voor natuur of huizenbouw, dreigende prijsdalingen door de vrije markt, enzovoort. Het aantal boerenbedrijven in Noord-Nederland loopt nog steeds sterk terug, maar voor de overblijvende ondernemingen is er zeker toekomst; als ze nieuwe wegen willen inslaan. Het Noordelijk Agrarisch Innovatiecentrum (NA1) in Groningen zet vernieuwende ideeën om in concrete projecten.

TEKST
Simon Wijma

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50