Regionale solidariteit voor Noord-Nederland

De Eo Wijersstichting bestaat uit een groep mensen die zich bewegen op het brede terrein van sociale geografie, stedenbouw, ruimtelijke ordening en landschap. Het accent ligt op de vormende en ruimtelijke invalshoek, een beetje vergelijkbaar met de mensen van het Keuningcongres. Rekening houdend met het ‘klimaat’ dat op dit moment in Nederland heerst, beweegt de Eo Wijersstichting zich tussen alle nota’s door. Prof. Ed Taverne vertelt over de betekenis van de prijsvraag voor Noord-Nederland.

TEKST
Kim van Dam

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50