Mensen in het Noorden leven in de welvarende periferie

Het landschap van Noord-Nederland behoort tot de meest interessante van Europa: van het kustgebied met haar millennia oude terpen tot de veenkoloniale landschappen en de essen. Noorderbreedte geeft inzicht in deze landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten. Door haar unieke benaderingswijze, integraal vanuit landschap, cultuur, natuur en milieu, heeft Noorderbreedte een eigen positie in Nederland verworven. Hieraan heeft de fraaie fotografie en de vormgeving van het tijdschrift natuurlijk bijgedragen.

TEKST
Jan Abrahamse

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50