Functie en vormgeving van stad en landschap in de volgende eeuw

De Eo Wijersstichting is in 1985 opgericht ter bevordering van Het ruimtelijk ontwerpen op een boven-lokaal schaalniveau. De stichting wil de visievorming op mogelijke ruimtelijke ontwikkelingen in Nederland op lange termijn stimuleren. Ze wil daarbij (vooral ook jonge) vakgenoten een kans geven hun ideeën los van concrete opdrachten te presenteren. Hiermee wilde stichting het gedachtengoed van prof .ir. Leonard Wijers (1924-1982) levend houden en uitdragen.

TEKST
Henk van Blerck

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50