Zandgat Schanswal

Ten noordoosten van de woonwijken Emmerhout en Emmerschans ligt het zandgat Schanswal, een voormalige zandwinplaats. Ondanks het feit dat het bestemmingsplan geen woningbouw toelaat en er tegen bouwplannen van de vorige eigenaar jarenlang werd geprotesteerd, wil de nieuwe eigenaar zo’n vijftig luxe villa’s bouwen, onder meer in de ‘koningsvarenvallei’. Tot nu toe (juli 1996) heeft hij bij de gemeente evenwel nog geen plan ingediend. Wat is de toekomst van dit onvervangbare natuurgebied?

TEKST
Ton van der Lichte

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50