Industrieel erfgoed

1996 is landelijk uitgeroepen tot Jaar van het Industrieel Erfgoed: een roep om aandacht voor de cultuurhistorische waarde van industriële monumenten uit de periode waarin de industrie in Nederland tot bloei kwam. Het doel van het door de overheid opgerichte Projectbureau Industrieel Erfgoed (PIE), om samen met gemeenten, provincies en de particuliere sector initiatieven te ontwikkelen op het gebied van het industrieel erfgoed, is door de drie noordelijke provincies voortvarend opgepakt.

TEKST
Martha van de Werf

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50