Het Oldambt bloeit

De plannen voor de Blauwe Stad in het Oldambt hebben al heel wat tongen in beroering gebracht. Als de landbouwgrond braak gelegd moet worden, kun je er misschien ook iets anders mee doen: mooi wonen aan water, omringd door bossen en natuur. Het is nog niet zover, maar toch ziet het Oldambt al blauw: van facelia. Een gesprek met koeienboer en voorzitter van de werkgroep Landbouw Oldambt Harm Evert Waalkens over ‘braken’, honing en een bloeiende toekomst voor de boeren die droge voeten houden.

TEKST
Catherine Reker

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50