Groningen: stedelijk landschap als culturele ruimte

Het werd de hoogste tijd, maar de bewoners van de stad Groningen kunnen met de neus in de wind en met opgeheven hoofd de rest van cultuurminnend Nederland tegemoet treden. Natuurlijk, de stad Groningen blijft op een paar uurtjes reisafstand, maar dan… Met een meer dan geslaagde serie van culturele hoogstandjes (‘Stadsmarkeringen’, What a wonderful World!’ uit 1990 en deze zomer de zeven weken durende manifestatie ‘A Star is Born’) kan het hoofd worden geheven. Finito het achtergestelde gevoel, een nieuw zelfbewustzijn is geboren.

TEKST
Ansje Monkhost

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50