Cultuurtoerisme in Friesland

In de politieke wandelgangen wordt steeds vaker gesproken over cultuurtoerisme. De provincie Groningen liet er onlangs een nota over verschijnen, in Drenthe wordt er in de particuliere sector iets aan gedaan, maar in Friesland heeft het begrip handen en voeten gekregen. De stichting ‘Kultuer en Toerisme yn Fryslan’ speelt al jaren in op de toenemende vraag naar culturele producten voor toerist en recreant om zo werkgelegenheid te creëren en bovendien middelen te genereren om de Friese cultuur in stand te houden. Een gesprek met directeur Rienk Terpstra over de terpen, kerken en zerken van het ‘Bourgogne van Nederland’.

TEKST
Jan Abrahamse

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50