HISTORICI GAAN DE MARkt op

Bodemvervuiling is niet uitsluitend negatief. De positie van historici op de arbeidsmarkt lijkt erdoor te verbeteren. Historici, die goed de weg in een archief weten te vinden, kunnen via oude bouw- en hinderwetvergunningen de vervuiling van een bodem blootleggen. Dit archiefonderzoek neemt de laatste jaren een grote vlucht. Vooral de noordelijke provincies hebben inventarisaties van bodemvervuiling door historici laten maken.

TEKST
Marieke Vos

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50