Ecologische corridor door bungalowpark Kalteren

Overal in Drenthe worden plannen gemaakt voor het
inrichten van bungalowparken: gemeentebestuurders
en projectontwikkelaars slaan voor het grote geld de handen ineen. Maar de plaatselijke bevolking en de landschapsbeschermers zijn niet altijd gelukkig met deze ontwikkelingen. In de gemeente Diever is een plan gepresenteerd voor een bungalowpark dat doorkruist wordt door een ecologische corridor die de natuur aan weerszijden van het park moet verbinden. Onderzocht is nu of dat een goede optie is en wat ecologisch gezien de minimaal gewenste breedte is voor zo’n corridor.

TEKST
Peter van der Linden

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50