Architectuur in het landschap van Noord-Nederland

Vrijwel nergens ter wereld heeft de mens zo’n
ingrijpende invloed op het landschap gehad als in ons land. Het zijn vaak buitenanders die ons daarop attent moeten maken. Wijzelf ervaren de Vergaande invloed Van de mens Op het landschap als iets heel vanzelfsprekends en onderkennen de waarde van de natuurlijke gegevens al nauwelijks meer. Daarmee wordt de potentie onderschat om de kenmerkende eigenschappen ervan te benutten ten behoeve van streekeigen en karakteristieke ruimtelijke plannen.

TEKST
Wijbrand Havik

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50