Van Appelscha tot Diever

Het Drents-Friese grensgebied rond Appelscha wordt gekenmerkt door vele stuifzanden. De meeste van deze stuifzanden zijn ontstaan aan het einde van de vorige eeuw door het verdwijnen van de vegetatie ten gevolge van het rooien van bomen of de overbegrazing van de heide door schapen. Een algemeen kenmerk van stuifzanden is het ontbreken van bodemvorming. Op andere plaatsen stuift het zand nog net zoals honderd jaar geleden. Het mooiste voorbeeld hiervan is het Aekingerzand.

TEKST
Joost Lobstein

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50