Ids Willemsma: Een Friese Don Quijotte

Als nazaat van een oude schaatsfabrikantenfamilie uit Akkrum heeft de Friese beeldend kunstenaar Ids Willemsma de afgelopen winter tijdens de vorstperiode veelvuldig zijn ijskilometers gemaakt in afwachting van de Elfstedentocht. Het niet doorgaan daarvan was een teleurstelling, maar een nog grotere teleurstelling was de omslag naar zacht kwakkelweer. Voor Willemsma geldt: Hoe kouder, hoe beter. Of zoals hij zelf zegt: ‘Ik mag heel graag over de winter.’

TEKST
Ansje Monkhorst

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50