Het Oldambt en de Blauwe Stad

Een drastische verandering van de omgeving als middel om een gebied met een stagnerende ontwikkeling nieuw leven in te blazen: over de zin of onzin van de Blauwe Stad in het Oldambt is al heel wat afgepraat en geschreven. Vooral het onder water zetten van zo’n achthonderd hectare landbouwgrond is veelbesproken, maar het plan voor de Blauwe Stad behelst ook nog de realisering van aanzienlijke oppervlakten bos, natuur en woningbouw. Medio 1994 werd de Stichting ter Ontwikkeling van de Blauwe Stad opgericht om het plan nader uit te werken.

TEKST
Jan Kleine

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50