Een beeld voor een bos bij Beerta

Ooit hadden de boeren het er samen met hun aardappels en
bieten voor het zeggen. Tractoren trokken voren in het land, bemaling zorgde ervoor dat de nattigheid binnen de perken bleef. Wie nu het gebied De Tjamme tussen Finsterwolde en Beerta bezoekt, komt alleen nog maar een wandelende boer tegen. Sinds kort staat daar het gigantische beeld van de Amsterdamse kunstenares Semma van Ooy: ‘Herinnering aan een plek, een beeld voor een bos’.

TEKST
Ansje Monkhorst

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50