Vossen in en uit de Lauwersmeer

Na de afsluiting van het Lauwersmeer in 1969 raakten grote delen van het gebied begroeid en ook meerdere zoogdiersoorten gingen zich er thuisvoelen. Eén van hen was de vos en deze soort breidde zich gestaag uit. Maar toen Heintje zich in 1987 ‘vergreep’ aan loslopend pluimvee van boeren in de omgeving en de boeren gingen klagen vond de RIJP (Rijksdienst IJsselmeerpolders) het tijd worden om maatregelen te nemen.

TEKST
Werkgroep Lauwersmeer

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50