FlETSEXKURSIE REITDIEPGEBIED

Na de exkursie door het kustlandschap van Noordoost-Friesland volgt hier een andere exkursie door een deel van het Noordelijk zeekleigebied, het Reitdiepdal. Voor het algemene deel van de inleiding wat betreft de geologie, bewoningsgeschiedenis en de informatie over de wierden verwijzen wij naar het artikel over Noordoost-Friesland in Noorderbreedte 1989-1 (lees nu wel in plaats van terp het woord wierde). De draad wordt weer opgepakt ten tijde van het Subatlanticum met de specifieke ontwikkeling van het gebied.

TEKST
Peter Huig

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50