HET GEOLOGISCH MUSEUM VAN DE RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN

In een van de bezuinigingsronden van Minister Deetman is ook
de studie in de geologie van de Rijksuniversiteit Groningen gesneuveld. De studie is opgeheven en haar gebouw aan de Melkweg is sindsdien ingenomen door andere afdelingen van de universiteit. Het is al een aantal jaren bekend dat de universiteit het gebouw wil gaan afstoten. Wat gaat er met de kollekties, de kollekties van het voormalige museum, gebeuren?

TEKST
Math Berkers

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50