ESD: EERSTE STAPPEN IN EEN MOEIZAME ZUIVERING

In Noorderbreedte 1987 no. 2 werd geschreven over de industriële verzuurders in de provincie Groningen. ESD (Elektroschmelzwerk te Delfzijl) bleek daarbij de twijfelachtige positie van een eerste plaats in te nemen. Aan de oplossing voor dat probleem, een uitstoot van 5000 ton zwaveldioxide per jaar,wordt inmiddels gewerkt. Juichende berichten over de nieuwe ontzwavelingsinstallatie die momenteel gebouwd wordt. Maar er zijn nog wel enkele problemen aan te wijzen bij ESD die dringend om een oplossing vragen.

TEKST
Carla Alma

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50