HET ‘OL KERKHOF’ VAN SCHEEMDA EEN KERK ONDER DE KLEI

Terwijl de aanleg van de autosnelweg Groningen – Nieuweschans langzaam in oostelijke richting oprukt, zijn archeologen bezig in het tracé van de omleiding Scheemda de resten van het middeleeuwse dorp Scheemda vast te leggen. Ze doen dat om straks, als de weg in 1990 aangelegd wordt, niet onder de armen van de graafmachines te hoeven opgraven. Het resultaat van goed overleg tussen het Biologisch-Archaeologisch Instituut, Rijkswaterstaat en de gemeente Scheemda.

TEKST
Henny Groenendijk

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50